Welkom bij Microgreens Holland!

Bel of App ons:

0318-260004

Cart

Bel of App ons:

0318-260004

Cart

Microgreens, wat zijn dat eigenlijk?

Microgreens zijn de jonge scheuten van alom bekende groentegewassen. Tuinkers is hiervan een goed voorbeeld wat al jaren lang bekend is. Je kan echter nog veel meer groente als microgreens eten! Zo telen wij rucola, daikon, verschillende kleuren en smaken radijs, mosterd, rode kool, raapsteel, broccoli en tarwe allemaal als microgreens.

Omdat microgreens plantjes zijn in het vroegste stadium van de groei, bevatten ze indrukwekkende hoeveelheden vitaminen en mineralen, vaak een meervoud van de volgroeide plant! Hierdoor kan je gerust zeggen dat microgreens eigenlijk gewoon superfoods zijn! En bovendien is de smaak ook vele malen intenser en frisser. Je kan microgreens met enorm veel gerechten combineren, en in de professionele horeca zijn microgreens al langer bekend om hun uitgesproken smaak. Met onze microgreens kan je nu dus ook thuis je culinaire creativiteit de vrije loop laten! Sommige microgreens, zoals zonnebloemscheuten, bevatten ook veel eiwitten waardoor ze een goede aanvulling zijn op een vegetarisch dieet.

 

 

Wie zijn wij?

Microgreens Holland is startende onderneming, gevestigd in Ede, en wij willen lokaal geteelde microgreens beschikbaar maken voor iedereen. Wij zijn gevestigd op het terrein van het World Food Center in Ede, in de Roots Innovation Hub. Door op een eerlijke en duurzame wijze te ondernemen, en een lekker en gezond product aan te bieden hopen wij een steentje te kunnen bijdragen aan een gezondere wereld.

Wij telen onze microgreens in onze geklimatiseerde teeltruimte. Wij werken uitsluitend met biologische grond en zaden, en zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is ons teeltproces verantwoord, duurzaam en lokaal.